Hypnotherapie

Stel je voor dat je je ogen kunt sluiten en ontspannen. En dat je dan je vind-tocht start naar de oplossing voor datgene waarvan je last hebt... Hoe lijkt je dat?
Dat is (klassieke)hypnotherapie.

Hypnotherapie is een vorm van gesprekstherapie met gebruikmaking van trance en kan worden ingezet voor jezelf bij: 
  • lichamelijke en psychosomatische klachten (bv. eczeem, astma, maag en darmstoornissen en pijnbestrijding) 
  • aangeleerde probleemgewoonten (bv. roken, nagelbijten, eetproblemen, non-assertief gedrag)
  • emotionele problemen (bv. angsten, fobieën, traumaverwerking, rouwverwerking, depressiviteit, agressiestoornissen)
  • verbetering van prestaties op het gebied van sport, kunst
  • leren ontspannen (bv. voor stressgevoelige mensen of mensen met lichamelijke klachten zoals ME of fibromyalgie) 
Uitgangspunt van hypnotherapie is dat ieder mens, meer of minder bewust, beschikt over alle mogelijkheden om: 
  • genezingsprocessen van het lichaam te ondersteunen en
  • antwoorden op eigen vragen te geven en
  • veranderingen in voelen, denken en/of doen te bewerken 
Tijdens het startgesprek stel je samen met mij vast wat je precies wilt bereiken en hoeveel gesprekken er nodig zijn. De intake wordt wordt afgesloten met de eerste sessie hypnotherapie.

Hypnose

Hypnose is een vaardigheid die je zelf kunt leren om gebruik te kunnen maken van alle mogelijkheden die je hebt. En dat zijn er veel meer dan je denkt! Soms hebben mensen last van hun lijf en werkt de reguliere hulpverlening niet of maar ten dele. Soms voelt een mens zich machteloos om de situatie aan te kunnen of zichzelf te veranderen of gelukkig te worden. Met hypnotherapie leer je (meer) contact te maken met je onbewuste, je innerlijk. Zo kun je al jouw krachten inzetten en benutten om je doel te bereiken.

Je leert in hypnose (ander woord: trance) te gaan. Dit is een vorm van ontspannen concentratie, naar binnen gerichte aandacht. Je kent het wel: je leest een boek en je wordt geroepen maar je hoort het niet.
Of je bent onderweg met de auto of op de fiets en je ontdekt ineens: hé ben ik al hier? Je was ergens anders met je gedachten en intussen reed je verder. Uit dit voorbeeld wordt ook duidelijk dat je onbewuste je beschermt, ook als je in trance bent.

Trance

Dit zijn voorbeelden van alledaagse trance. Bij vormen die bewust worden ingezet, leer je de alledaagse trance die je al kent zelf verdiepen en toe te passen om daarmee je klachten aan te pakken. Bewuste vormen van trance worden ingezet bijvoorbeeld als mensen niet tegen narcose kunnen, bang zijn voor de tandarts of wanneer je je onbewuste wilt inzetten om je te ondersteunen in het bereiken van je doelen.

Je kunt in trance komen door te luisteren naar een tekst die ik je aanbiedt en die je aandacht richt op het ontspannen van je lichaam. De snelheid waarmee je in trance gaat en de diepte daarvan bepaal je zelf. Trance kan ook gewoon spontaan ontstaan door de manier waarop je in het gesprek met mij, gericht raakt op het zoeken naar antwoorden op gestelde vragen.

Hypnose zet je bewust in om contact te maken met je eigen innerlijk. Je zult verrast zijn door het resultaat! Zo kun je al je mogelijkheden benutten om bijvoorbeeld de zelfgenezende vermogens van het lichaam te stimuleren, beter te leren omgaan met emoties, en meer keuzevrijheid te ervaren in het leven.


Steenwijk (maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag)

Prinses Irenestraat 32
8331 ER Steenwijk

Mijn identificatienummers voor
alle zorgverzekeraars in Nederland

AGB    : 090030583
NBVH  : 03064
RBCZ  : 403190R
KvK     : 51828448